Framed

< Architectuur

 

To make a frame, to use a frame, framed!

 

Framed faciliteert tijdelijk gebruik op zeer uiteenlopende locaties en voor uiteenlopende functies. Elke locatie vraagt om zijn eigen kenmerken en configuratie van elementen. Framed geeft de plek een menselijke maat zonder de plek of het gebouw aan te tasten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Framed wordt opgebouwd uit prefab elementen die op de locatie zonder gereedschap in elkaar gemonteerd kan worden. Vervolgens is er een scala aan plug-in elementen die de ruimte geschikt maken voor de gewenste functie.

 

Framed wordt gebouwd uit prefab L vormige houten platen, voorzien van een perforatie om gewicht te besparen. De elementen zijn 60 cm breed, zodat zij makkelijk door een standaard deur naar binnen getransporteerd kunnen worden. Doordat de elementen voorzien kunnen worden van wieltjes, worden zij getransformeerd tot een steekwagen waardoor de elementen en de plug-ins gemakkelijk naar de juiste plek gebracht kunnen worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Framed kan op zeer veel diverse locaties toegepast worden door de enorme flexibiliteit die de elementen bezitten. Wij denken bijvoorbeeld aan de volgende:

 

• Leegstaande kantoorgebouwen kunnen omgetoverd worden tot een tijdelijke hotelfunctie tijdens evenementen of noodhuisvesting.

• Leegstaande kerken kunnen diverse culturele functies huisvesten zoals tentoonstellingen, exposities, voorstellingen en workshops.

• Op festival terrein kan framed gebruikt worden als loket, bar, lounge plekken, maar ook een camping functie of sanitaire blokken vormen.

 

Door de eenduidigheid van de elementen kunnen zij op diverse manieren geconfigureerd worden. Daarnaast kunnen zij makkelijk gedemonteerd worden en op een andere locatie en manier weer opgebouwd worden.

 

projectteam:  Rudi Koster en Daniëlle Bakkes.

copyright ArchitectuurLab