'MiVita'

< Interieur

 

De MiVita badkamer is een ontwerp voor de badkamer van de toekomst. Deze modulaire badkamer maakt het mogelijk dat mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking zo zelfstandig mogelijk kunt douchen, toiletteren en wassen. Hierdoor hoeven zij niet meer afhankelijk te zijn van een zorgverlener. Hierdoor worden zorg uren bespaard en belangrijker nog de mensen krijgen weer vrijheid, privacy en comfort.

 

In samenwerking met mensen met een beperking, gespecialiseerde bedrijven en zorg professionals hebben wij een modulaire badkamer ontwikkeld die desgewenst binnen enkele uren kan worden aangepast aan de wensen van de gebruiker, zodat de benodigde hulpmiddelen altijd zijn afgestemd op de (veranderende) behoeften van de gebruikers.

 

Modulair & Flexibel

 

De badkamer bestaat uit een stabiel stalen frame dat voor de bestaande muren wordt opgebouwd. Op dit frame worden vocht bestendige tegels bevestigd die zich ook weer makkelijk laten verwijderen. De flexibele aan- en afvoerleidingen, die zich tussen de muur en de tegels bevinden, kunnen eenvoudig worden verlegd waardoor een MiVita badkamer in een handomdraai is aan te passen aan de wensen en behoefte van de gebruiker.

 

De tegels zijn leverbaar in diverse kleuren en uitvoeringen waardoor de MiVita badkamer qua sfeer en kleur volledig kan worden geïndividualiseerd.

 

Projectteam: van dorp Zorg en welzijn, Panton, intertop zorg en welzijn, Siza zorggroep, studio Fidder en ArchitectuurLab.

 

(ArchitectuurLab is verantwoordelijk voor de detaillering, kleuren en materialen-schema en architectonische / technische uitwerking van de modulaire wanden).

copyright ArchitectuurLab