Showroom

< Interieur

 

ArchitectuurLab is gevraagd om de showroom van Bodyfit een facelift te geven. Het interieur moet flexibel blijven zodat het eenvoudig is om een nieuw model sauna, stoombad o.d. tentoon te stellen. In de huidige showroom wordt de verbinding naar de 2e etage gemist en heeft het interieur niet de sfeer, warmte en intimiteit die hoort bij een wellness ruimte.

 

In het ontwerp wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de bestaande sauna’s en stoombaden die geëxposeerd worden. Voorgesteld wordt om het kantoor dat nu gebruikt wordt voor het overleg met de klanten bij de showroom te betrekken en een ontvangstplek en overlegplek in de showroom te creëren. De gekleurde ruggengraat zorgt ervoor dat alle sauna’s en stoombaden verbonden worden. Dit geeft de showroom een rustige uitstraling terwijl alle geëxposeerde producten verschillend kunnen zijn in afmeting, vorm en materiaal. Daarnaast is ervoor gekozen om kamer hoge semi transparante vitrage voor de gevel met ramen te hangen. Hierdoor verdwijnt het kantoor karakter. Voor deze wand wordt een custom-made meubel geplaatst waarin zowel materialen gepresenteerd worden, producten voor de verkoop uitgestald kunnen worden en waar de overlegtafel uit voortkomt. De LED verlichting die in dit meubel opgenomen is licht het gordijn aan. Het lichtplan wordt aangevuld met hanglampen boven de tafel en geeft zo meer sfeer. Om de overlegplek wat meer privacy te geven is deze afgeschermd door de doorkijk (gas)haard. Aan de overzijde van de overlegplek is een wand bekleed met houten delen. Hierin is een TV opgenomen om presentaties te kunnen geven en hierin is ook plek gecreëerd om folders te plaatsen.

 

Om de 2e etage te verbinden met de begane grond is er daarnaast voorgesteld om het trappenhuis een facelift te geven. Het deels verwijderen van een wand en het aanbrengen van een fotoprint op de overige wanden zorgt ervoor dat mensen vanuit de begane grond zien dat er boven ook nog iets gebeurd. De foto die gekozen is voor het trappenhuis is een foto van de prachtige omliggende natuur. En met deze ingrepen heeft deze showroom alles in zich om de uitstraling van Bodyfit te reflecteren.

copyright ArchitectuurLab